onsdag 26 januari 2011

Första mötet med nya kultur-och fritidsnämnden Gotland

På tisdagen hölls det första sammanträdet för mandatperioden med den nya kultur- och fritidsnämnden på Gotland. För en gång skull i kommunhuset eller kanske Regionhuset (vägrar kalla det för Rådhus!) och inte ute på Lövsta där förvaltningen huserar.
Ny majoritet, s,v och mp. Vi är två m och två c i oppositionen. Bra stämning och med beröm godkänt till nya ordföranden Janica Sörestedt.

Mycket på dagordningen, mycket formalia och information om verksamheten. Och mer information ska det bli under februarimötet.

Kan konstatera att det är väldigt många verksamheter som söker bidrag. Vissa känns verkligen angelägna, andra betydligt mindre. Roma-teaterns ansökan om 350 000 kronor togs upp. Nämnden beviljade, under förutsättning av vissa villkor, hälften av pengarna. Finns mycket att både skriva och tycka om Roma-teatern i den gamla klosterruinen. Återkommer i frågan. Den som vill läsa mer om mötet kan göra det här http://www.helagotland.se/noje/default.aspx?articleid=6605413 och här http://www.helagotland.se/noje/artikel.aspx?articleid=6605614 och här http://www.helagotland.se/noje/default.aspx?articleid=6605570

Det är kul när ortspressen följer den kommunala verksamheten. Det är långt ifrån alla kommuner som har det så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar